OM WEBSITEN

Sidans huvudinnehåll är fokuserat på fjällvandring och bergsbestigning samt traillöpning i berg- och fjällterräng. Siten lanserades oktober 2015 med avsikt att delge erfarenheter, bilder och filmer från mina äventyr och utmaningar.

När jag bestämde mig för att göra ett försök på Seven Summits, så insåg jag att detta måste jag dokumentera inte minst för min egen del och främst för nära/kära.

OM HAPPY HIKER

P1090617Jag heter Peter Lindquist, är 40 år och bor i ett mindre hus i Rya / Härryda, nära Göteborg. Är ensamstående och bor med en Norsk skogskatt. Livet till vardags utgörs av ett kontorsjobb, där fritiden sedan ägnas åt träning och renovering primärt. Tränar, helst ofta och mycket – med fokus på styrketräning och löpträning. Skriver på två egna böcker, mest för egen skull men har som ambition att ha två böcker färdiga till min 50-årsdag om den infaller.

Älskar upplevelser i form av resor, nöjesparker eller bara små utflykter – men trivs också riktigt bra med att inte göra ett dugg och kan njuta enormt av självvald ensamhet med en bra bok eller några filmer.

Utöver denna blogg, driver jag även bloggen gladasnickaren.nu som följs av mellan 20-30 000 personer varje månad och där jag delar av mig med erfarenheter och utmaningar kring mitt renoveringsobjekt till hus.

OM FRILUFTSLIV

Min uppväxt i en liten by som heter Fränsta, beläget i Västernorrland / Medelpad, gjorde att skog och natur fanns nära till hands och där fiske snabbt blev ett stort friluftsintresse. Mitt friluftsintresse dräptes dock under värnplikten efter otaliga tältnätter med både ena och andra prövningar och det tog många år efter värnplikten innan jag ens kunde föreställa mig att frivilligt vilja spendera en natt i tält igen. 

IMGP62852007 var det dags att på nytt inta fjällvärlden för en fjällvandring och denna gången utan att behöva ”omgruppera 03:00 pga ryssens anfall”. Nu vaknade mitt intresse för friluftsliv på allvar och jag började plöja ruttförslag, recensioner på utrustning mm. Sedan dess har jag gjort flera vandringar och toppturer, ibland med sällskap och ibland ensam. Jag har med erfarenhet lärt mig att optimera packning och försökt att hitta en så lätt packning som möjligt, men som ändå ger utrymme för viss komfort.

 

 

Jag är ingen professionell äventyrare eller bergsklättrare, utan bara en vanlig svenssonkille och kontorsnisse, som njuter av upplevelser och natur. Jag har inte topprepskort (grönt kort), men jag har gått en glaciärkurs i Jostedalen, Norge, och lärt mig grunderna i sprickräddning, glaciärvandring mm. Därefter försöker jag konstant ställa frågor till rutinerade klättrare och lära mig mer av andra, mer erfarna.

Som synergi till bergsbestigning och fjällvandring, så har jag min traillöpning som jag brinner för. Att springa ute i vildmarken på skogsstigar, eller ännu hellre i bergs- och fjällmiljö, är något av det roligaste jag vet träningsmässigt.

Fjällmiljö i sig är för mig balsam för själen, men det som lockar mig mest är mäktiga berg och lite mer dramatisk fjällmiljö. Bergstoppar med stup, branter och utsikt är det jag söker numera. Det är något speciellt med känslan av att nå en bergstopp även om det inte är ett jättehögt berg. Den där sekunden när man blir ”herre på täppan” och tar ett djupt andetag medan blicken vandrar ut på omgivningarna är magisk.

 

Vill du kontakta mig gör du det enklast genom att maila till info@happyhiker.se

Mål väl!

/Peter